prvý deň už máme za sebou. Chvíľu trvalo, kým sme to tu ako tak spravili. Preto sme vonku nestrávili toľko času, ako by si dnešný deň zaslúžil. U nás bolo krásne :)
Tak a teraz náš začiatočný jedálniček z dneška :
Raňajky : dve vajíčka
( jedna mala volské oko a druhá praženicu )
300 gramov zeleniny
Desiata : 20 gramov musli + jogurt
Obed : Koložvárska kapusta
Olovrant : polovica manga
Večera : Zeleninový šalát
Recept na Koložvársku kapustu :
Ingrediencie :
0,5 kg ryže
1 kg kyslej kapusty
1 kg mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľa
soľ
čierne mleté korenie
červená paprika
paradajkový pretlak
olivový olej
2 kyslé smotany
smotana na varenie
2 vajíčka
Postup : 1. Dáme si uvariť ryžu, osolíme.
2. Nakrájame cibuľu, osmažíme a pridáme mäso.
3. Mäsko ochutíme - soľ, korenie, červená paprika a pridáme vodu, dusíme.
4. Popražíme si kyslú kapustu, dochutíme a dusíme do mäkka.
5. Keď už je mäsko takmer hotové, pridáme paradajkový pretlak.
6. Olejom si vymastíme plech.
7. Ak máme kapustu a mäsko udusené, ryžu uvarenú, začneme s vrstvením.
Ako prvú vrstvu rozložíme na plech polovicu udusenej kapusty, na ňu položíme mäsko. Tretia vrstva je celá ryža a na vrch opäť kapusta.
8. Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a vložíme plech.
9. Pečieme asi 5 minút, zatiaľ si v miske rozmiešame všetky smotany
a obe vajíčka.
10. Plech vyberieme z trúby a zalejem smotanou s vajíčkom. Pečieme ešte 20 minút.
Ako prílohu si možete dať aj zemiaky, my sme však papali bez nich. Na vrch sme si dali lyžicu kyslej smotany.
Dobrú chuť :)
Ešte nekončímeeee.....
Dnes sme sa vybrali do fitka, teda viac-menej činkárne. Zaplatili sme si vstup a veselo kráčame. Cez okno sme nakukli dnu a dostali šok. Bolo tam asi pätnásť chlapov ako hora. Bolo nám hlúpe tam ísť,lebo polovicu sme poznali.Tak sme šli za slečnou, ktorá nám predala vstup a s úsmevom nám vrátila peniažky...... Cvičenie nám zostalo na doma :D
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára