nedeľa 23. marca 2014

Posledných pár dní..

Tento týždeň bol náročný, pripravovala som sa na maturitu zo slovenčiny, ktorá bola v utorok. Hneď po nich nás profesori zavalili písomkami, vobec s nami nesúcitli :( Navyše to všetko tak rýchlo ubehlo, že som sa ani nespamatala a už je nedeľa večer. Od zajtra zas tá istá rutina.....   V sobotu sme boli ako správne dievčatá z dzedziny :D makať v hore a dnes zaslúžený oddych. Krásička, len škoda, že akurát na dnes vyšlo také škaredé počasie. Snáď už zajtra bude krásne. Ako bolo včera.

18.3.
Ráno som vstala z postele ako strunka, takže som sa aj naraňajkovať stihla doma, aj keď mi zo stresu veľmi nebralo. Ja som desiatu nemala, lebo počas testu sa jesť nemohlo, Peťka si dala zeleninkuuu. Obed sme mali spoločný, skočili sme do jednej reštiky aj s kamarátkami na rezník, bol úplne super.  Po slohu som so spolužiakmi šla do baru. Vypila som pol litra pivka, pokecala a šla domkov. Samozrejme pripraviť sa na ďalší deň.

Raňajky: musli s jogurtom
Desiata: zelenina
Obed: Rezeň v sezamovom cestíčku so zemiakmi
Olovrant: zeleninový šalát
Večera: Jablko

Kuk aký olovrant som si ráno našla v chadničke :)

poznámka: :D počas slohu som zjedla asi 50g horkej čokolády, stále lepšie ako mliečna :D ani neviem, či mi pomohla, alebo to bolo len kvoli tomu, lebo všetci popapkávali čoko.

19.3.
Raňajky: 2x Volské oko so zeleninou
Desiata: cottage syr
Obed: pečené zemiaky
Olovrant: palacinky z ovsených vločiek s bielym jogurtom
Večera: "oči"  ( jagermajster s redbullom, nevhodné počas diéty, ale tak sme si dali :D )
Krásne palacinky, nie? Varila Peťka. To oranžové je melón :)



20.3.
Vo štvrtok som si spravila voľno, keďže sme žiadne nedostali, tak som si mohla variť v kuchyni koľko som chcela :)

Raňajky: musli s jogurtom a tvarohom
Obed: kuracie stehná so zeleninou
Olovrant: ovocie
Večera: ochutený tvaroh


KURACIE STEHNÁ
Ingrediencie : stehná-vykostené
                     korenie, soľ, oliv. olej
                     horčica
                     mrkva
                     brokolica
                     šampiňóny
                     syr
                     smotana
Postup : 1. Opečieme si z každej strany na oleji stehná- ochutené a potreté horčicou.
             2. Dáme ich do misky, do výpeku si dáme pokrájané šampiňóny a usmažíme.
             3. Pridáme mrkvu, zalejeme vodou a necháme podusiť.
             4. V ďalšom hrnci uvaríme brokolicu.
             5. Keď je mrkva udusená, zalejeme smotanou a pridáme aj opečené stehná.
             6. Keď je maso makké, pripravíme si jednoduchý šalát a servírujeme.


21.3.
Raňajky: cottage syr
Desiata: ovocie
Obed: špagety s omáčkou
Olovrant: zelenina
Večera: ochutený tvaroh

Špagety používame grahamové. 
OMÁČKA :
Ingrediencie : cuketa
                     brokolica
                     paradajky
                     bazalkové pesto
                     oliv. olej
                     slaninka
Postup : 1. Opražíme slaninku, pridáme paradajky a pražíme.
             2. Pridáme uvarenú brokolicu s cuketou, pražíme.
             3. Pridáme pesto a necháme povariť.
             4. Pri servírovaní posypeme syrom.


22.3.
Sobota bola náročná, celý deň sme nosili drevo- žiadne kláty ani nič, skor konáre. Aj tak to bola makačka, preto sme sa aj dobre napapali !:) Večer sme šli do kina na Grandhotel Budapešť, úplne užasný film. Taký uletený :)

Raňajky: musli s tvarohom a jogurtom
Desiata: musli tyčinka
Obed: živanská ( s bravčovým masom )
Olovrant: tyčinky (nanuk- tvarohový)
Večera: tvaroh s jogurtom

23.3.

Raňajky: volské oko so zeleninou
Desiata: avokádová pomazánka s cereálnymi tyčinkami
Obed: hovadzí steak so zemiakmi
Olovrant: kukuričné lupienky
Večera: tvarohový pohár

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA
1. Očistíme avokádo, pridáme cesnak, bambino, syr, soľ, korenie a poriadne premiešame, aby z avokáda vzniklo čo najmenej hrudiek.



STEAKY s OMÁČKOU
Ingrediencie : hovadzie maso 
                    grilovacie korenie
                    soľ, korenie, oliv. olej
                    šampiňóny
                    smotana
                    bambino
                    horčica
Postup : 1. Maso si ochutíme gril. korení, soľou, korením a oliv. olejom. Necháme asi hodinku odstáť.
             2. Na poriadne rozohriatej panvici upečiem masko až do makka- podľa toho ako má kto rád.
             3. Masko odložíme a do výpeku pridáme šampiňóny, upražíme.
             4. K šampiňónom pridáme smotanu, bambino a lyžicu horčice. Necháme zavariť a podávame.
My sme si ich dali so zemiakmi :)


Tvarohový pohár s ovocím :)

 Čo sa týka cvičenie, snažíme sa pravidelne chodiť do posilky, ak nám to nevyjde, tak si zacvičíme doma. Kúpili sme bežiaci pás, tak to máme o niečo jednoduchšie. :) V utorok by sme chceli ísť s babami na crossfit, skúsiť. Ak sa nám bude páčiť, tak určite pokračujeme :)

Prajeme krásny deň zajtra. Užite si ho :)